vtravel

...mert utazni azt kell...

Nápolyi vércsoda

2016. december 30. 15:35 - vtravel

csoda.jpgMinden városnak megvannak a maga "csodái". Nápolyban ez San Gennaro püspökhöz kötődik. 

Benevento püspöke Stent Januáriusz, olaszul San Gennaro mártírhalált halt 305-ben. A nápolyi vércsoda az ő nevéhez kötődik, hiszen lefejezésekor egy asszony a vérét egy edényben felfogta. Az alvadt vér, néhány száz évvel később újra folyékonnyá vált és bugyogni kezdett. A csoda ezután elterjedt és a vér egy részét azóta a Nápolyi Dómban tárolják és minden évben 3-szor a világ elé tárják. A szertartást május első vasárnapján, szeptember 19-én és december 16-án esedékes, ugyanis a csoda ezeken a napokon következik be és állítólag még 8 napig tart. A hiedelmek szerint, ha a vér nem cseppfolyósodik, akkor katasztrófa fogja sújtani a várost.

Erről a jelenségről találtunk egy idei beszámolót is, az Olaszmamma című blogban. Sajátos megfogalmazása miatt érdemes ezt a változatot is elolvasni, hogy bepillanthassunk a csodavárásba:  A nápolyi vércsoda. Szeptember. 19. San Gennaro

Források: blog.utazol.hu

Olaszmamma.com

Ha tetszett a bejegyzés, kérjük, oszd meg és keress minket a Facebookon is: vTravel.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr412083865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása