vtravel

...mert utazni azt kell...

Európai parkok: Retiro, Madrid

2015. november 22. 01:09 - vtravel

Szeretnénk bemutatni időként 1-2 érdekességet Európából, korábban szó volt a a valticei kastélyról, lesz szó a ledniceiről, és sok másról is, most azonban egy parkból hoztunk ízelítőt, Madridból.

Hatalmas tó történelmi emlékművel, ami meglehetősen emlékezetet a budapesti Hősök terére, paloták, édes kis szelíd mókusok, ez csak néhány lehetőség a madridi Retiro parkban a kikapcsolódni vágyók számára.

A mókusok mellett megférnek a macskák is, a hosszú sétányok mellett bukszus és rózsakert, a bukott angyal szobra ez mind megtalálható Retiro parkban, mely a 19. századig a spanyol királyi családé volt, aztán vált csak népszerű közparkká.

Említhetnénk még a Kristály palotát is, amit Ricardo Velazques tervezett 1887-ben, elsődleges szerepe melegház volt az egzotikus növények számára.

Következzék néhány kép, a teljesség igénye nélkül, különböző forrásokból.

retiro1.jpg

retiro11.jpg

retiro12.jpg

retiro13.JPG

retiro14.jpg

retiro16.jpg

retiro17.jpg

retiro18.jpg

retiro19.jpg

retiro2.jpg

retiro3.jpg

retiro4.jpg

retiro5.JPG

retiro6.jpg

retiro7.JPG

retiro8.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is : vTravel.hu

Szólj hozzá!
Címkék: park kastély Madrid

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr278097686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása