vtravel

...mert utazni azt kell...

Mesekastélyok: a valticei kastély

2015. november 05. 11:46 - vtravel

A Világörökség részét képező Lednice-Valtice-i Kultúrtáj második legnépszerűbb kastélya, a monumentális barokk stílusú valticei kastély volt a Liechtenstein hercegek téli rezidenciája. A kastély pincéjében az ország legjobb vinotékája rejtőzik, míg a hatalmas területű angolpark számos látnivalóval várja a látogatókat.

Csehország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb főúri családja, a Liechtenstein família kedvenc birtoka volt a dél-morvaországi uradalom, télen Valticében, nyáron az innen 10 km-re fekvő Lednicében tartózkodtak. A kastély története nagy hasonlóságot mutat a Liechtenstein grófok másik rezidenciájával, ezek között költöztek a melegebb és hidegebb évszakok során a teljes udvartartással.

A Lednicétől délre található téli szállás Valtice városának történelmi középpontjában található, úgyszintén világörökségi védelmet élvez. A XIII. században épített gótikus vár idővel reneszánsz stílusban épül újjá, majd a harmincéves háború pusztításai után, a XVII. század végén az olasz Domenico Martinelli tervei szerint jelentősen átalakítva az ország egyik legnagyszerűbb barokk épületegyüttesét alakítják ki. A XIX. század elején a parkot is átépítik, és ekkor készülnek a különböző látványelemek is, pavilonok, kerti lakok, műromok.

Az 1387-től a Liechtensteinek birtokában lévő kastélyt végül 1945-ben hagyja el a család, ekkor teljesen kiürítik az épületet, minden mozdíthatót visznek megmaradt birtokukra, a Liechtensteini Nagyhercegségbe. Az állami tulajdonba került kastély gyönyörűen felújított állapotban várja a látogatókat.

Íme néhány kedvcsináló fotó:

val1.jpg

val2.JPG

val3.jpg

val4.jpg

val5.jpg

val6.jpg

val7.jpg

val9.jpg

val8.JPG

Szöveg: kirandulastippek.hu

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is : vTravel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr448052362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása