vtravel

...mert utazni azt kell...

Minszk parkjai

2016. június 03. 22:51 - vtravel

Népek Barátsága park

A Népek Barátsága parkot Minszkben 1978-ban nyitották meg és a 70 hektáros terület a több mint harminc év alatt gyakorlatilag változatlan maradt.

Érdekessége, hogy a múlt század elején azon a helyen, ahol ma a park található mocsár volt. Sőt, itt alapították meg minszki mocsárkutató állomást. Ez volt az első ilyen kutatóintézet a Szovjetunióban, amit már 1914-ben létrehoztak laboratóriumokkal és kísérleti telepekkel.

Egészen 1970-ig folytak a kísérletek, ekkor szűnt meg az állomás.

Több lehetőség is felmerült, hogy a helyén mi épüljön: egy sportkomplexum vagy Tudományos Akadémia Központi Botanikus Kertje, de mivel a finanszírozási problémák merültek föl, ezért úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy parkot, így jött létre a Népek Barátsága park.

2002-ben jelent meg csak új szobor a parkban, ami a „Belorusz boldogság” becenevet kapta a látogatóktól. A szobor központi eleme egy gólya, a fészkén a fiókáival.

A közeljövőben ugyan jelentősebb fejlesztést terveznek, de kezdetektől ott álló nyírfákat érintetlenül hagyják.

minszk_emlekmu.jpg

minszk_emlekmu_2.jpg

minszk_emlekmu_3.jpg

minszk_golya.jpg

minszk_nyirfaliget.jpg

minszk_templom.jpg

minsz_park.jpg

Forrás: by.holiday.by

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is: vTravel.hu

Szólj hozzá!
Címkék: park Belorusz Minszk

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr528777022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása