vtravel

...mert utazni azt kell...

A bozontos szellem

2016. november 02. 14:29 - vtravel

Prágai legenda

kapolna.jpgA legrégebbi, 11. századi prágai körtemplom, a Kis Szent Kereszt-kápolna a Konviktská (magyarul Konviktus) utca és a Karolina Světlá utca sarkán áll.

kez.jpgAzt mondják, egy bozontos, hosszú hajú, hosszú szakállú rém ijesztgetett a környékén, A kápolna mellett, a Konviktus utcában áll egy kis ház, az egy-kori „U Jezurů" éjszakai vendégfogadó. Oda járt mulatni sok kétes hírű leányzó is. A szőrös szellem őket szemelte ki: sötét zugokból rájuk vetette magát, a hátukra ugrott, hosszú karmú ujjaival fojtogatta őket, az egyik szerencsétlen lánynak pedig leharapta az orra hegyét, Amikor a fogadót bezárták, a bozontos rém nem mutatkozott többé a körtemplom körút, Állítólag az áldott Szent Kereszt közelében bűntette a bűnös életűeket.

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is: vTravel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr5411924431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása