vtravel

...mert utazni azt kell...

Riga - karácsonyi vásár az Óvárosban

2015. december 10. 00:00 - vtravel

rv2.jpgFűszeres illatú forralt bor, pörkölt mandula és mézeskalács - mindez megtalálható a karácsonyi vásáron Riga Óvárosában. Aki idejön átéli a közelgő ünnep izgalmát, és megtalálja a karácsonyi csodát - vallják a helyiek.  A vásáron minden nap zenészek lépnek fel, művészeti műhelyek kínálják portékájukat, és fogadja a látogatókat igazi Mikulás is.

Karácsonyi vásár az Óváros hagyományává vált - idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Szerves részét képezik a hagyományos téli ünnepi ételek és italok - forralt bor, mézeskalács, pirított mandula, füstölt húsok, és természetesen, forró tea és a kávé. Vásárolhatunk ajándékokat, megtalálható itt a mintás kötött kesztyű, fa és kerámia kézműves tárgyak. Egy bögre finom méz emlékeztet a meleg nyári napokra, és a gyertyák édes illatát és szemet gyönyörködtető fényét is élvezhetjük. Van itt gyapjú zokni, sál és a sapka, és a legkisebbeknek igazi fajátékok, és rongybabák, az elegancia szerelmeseinek pedig - borostyán és ezüst ékszerek.

A Dóm téren, a vásár helyszínén, hagyományőrző népdaloktól a népszerű karácsonyi dallamokon át a popzenészekig különböző produkciók szórakoztatják az arra járókat. De meg lehet ismerni és ki lehet próbálni kézműves technikákat, a gyereket állat simogató és pónilovaglás is várja.

Lessünk hát be a fotók segítségével a vásár hangulatába.

rv1.jpg

rv3.jpg

rv4.jpg

rv5.jpg

rv10.jpg

rv12.jpg

rv11.jpg

rv16.jpg

rv17.JPG

rv9.jpg

rv8.jpg

rv6.jpg

rv20.jpg

Forrás: liveriga.com

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is : vTravel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr998153206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása