vtravel

...mert utazni azt kell...

Nürnberg - Játékmúzeum

2015. december 22. 20:59 - vtravel

A karácsony táján mindenkiből előbújik kicsit a gyermek. Valljuk be, felnőttként is szeretünk játszani, sőt szép számmal akadnak játékgyűjtők is. Aki Nürnbergbe látogat és kedveli a játékok világát, annak érdemes felkeresnie a Játékmúzeumot. 

Ez a város már 600 éve a játékok városa, nagy hagyománya van itt a babakészítésnek az ónfigurák (nem tévedés, ónból és nem ólomból készítették) készítésének. A hagyományok nyomán Nürnberg ad otthont napjainkban az éves játékkiállításnak, ami a maga műfajában a legjelentősebb a világon.

A múzeumot Nürnberg szívében, az Óvárosban találjuk. Jelentős területen csodálhatjuk meg a különböző játékokat, 1400 négyzetméteren vannak kiállítva a különböző korokból származó darabok. A "kicsinyített világban" babák, játék boltok, ón figurák és ón játékok, hagyományos, fából készült játékok és egy nagy vasútmodell is várja a látogatókat. De a modernebb játékok rajongói sem fognak csalódni a LEGO-k, Barbie-k és Playmobilok között.

Egy kis ízelítő a kiállításból.

muz1.jpg

muz10.jpg

muz11.jpg

muz12.jpg

muz13.jpg

muz14.jpg

muz15.jpg

muz2.jpg

muz3.jpg

muz4.jpg

muz5.jpg

muz6.jpg

muz7.jpg

muz8.jpeg

muz9.jpg

Forrás: museen.nuernberg.de

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is : vTravel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr298192554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása