vtravel

...mert utazni azt kell...

Mese a jószívű kislányról

2016. szeptember 03. 12:24 - vtravel

little-girl.jpgMost egy rövid kis történetet hozunk azokból az időkből, amikor volt Szovjetunió és meghatározó szerepet töltött be Kelet-Európában.

Van egy lengyel anekdota az egyszeri kislányról, akinek dolgozatot kellett írni a következő témáról: „Miért szeretem a Szovjetuniót?”

Nem lévén biztos a válaszban, megkérdezte a mamáját: „Mondd, mama, miért szeretem a Szovjetuniót?" „Miket beszélsz!” szólt az anyja, „hiszen azok gazemberek, senki sem szereti, mindenki gyűlöli őket!" Megkérdezte az apját. „Szamárságokat beszélsz!" fortyant fel az apja. „ezek megszálltak, elnyomnak minket, az egész világ gyűlöli őket". Az egyre szomorúbb kislány feltette még a kérdést pár felnőttnek, de mindegyiktől hasonló szöveget hallott. A végén ezt írta: „Azén szeretem a Szovjetuniót, mert nem szereti senki más”.

Források

A történet forrása: Hallók Ákos Híres emberek- Érdekes és különös történetek (Vagabund Kiadó)

fotó: pixabay.com 

Ha tetszett a bejegyzés, keress minket a Facebookon is: vTravel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vtravel.blog.hu/api/trackback/id/tr3311672986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása